Το απόλυτο χάος στην Αττική οδό: Πέντε ώρες «σημειωτόν» τα αυτοκίνητα - Απεγνωσμένοι οδηγοί

Το απόλυτο χάος στην Αττική οδό: Πέντε ώρες «σημειωτόν» τα αυτοκίνητα - Απεγνωσμένοι οδηγοί Facebook Twitter
0

Χωρίς προηγούμενο είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική Οδό, όπου οδηγοί καταγγέλλουν πως παραμένουν πρακτικά ακινητοποιημένοι ακόμα και για τέσσερις ή πέντε ώρες. 

Οδηγός που παραμένει από αργά το πρωί στην Αττική Οδό, περιγράφει στη LIFO πως τα αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει μόλις δύο χιλιόμετρα μέσα σε πέντε ώρες. Ανάμεσα στους οδηγούς είναι και πιο ηλικιωμένοι πολίτες. 

Άλλος οδηγός καταγγέλλει πως το μποτιλιάρισμα κρατά περισσότερες από τέσσερις ώρες και δεν έχει κάνει την εμφάνισή του κανένας υπεύθυνος. Καθώς οι ώρες περνούν, κάποιοι αρχίζουν και ανησυχούν πώς θα ξεμείνουν από καύσιμα που προς το παρόν κρατούν τις μηχανές αναμμένες και τους ίδιους ζεστούς. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επιβεβαίωσε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική Οδό, στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας και ζήτησε από την εταιρεία που έχει την ευθύνη διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου να κάνει το καλύτερο δυνατό. 

Προβλήματα και σε άλλους κεντρικούς δρόμους

Κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται σε πολλούς κεντρικούς δρόμους - σε Κηφισίας, Μεσογείων, σε δρόμους στην Πεύκη, την Πεντέλη, την Κηφισιά και την Αγία Παρασκευή.

Η λεωφόρος Κατεχάκη έκλεισε στο ρεύμα προς Καρέα το μεσημέρι, από το ύψος της Πίνδου μέχρι την Ηλιούπολη.

Ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ ακινητοποιήθηκε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στη γέφυρα Καλυφατάκη στην Εθνική οδό.

Το απόλυτο χάος στην Αττική οδό: Πέντε ώρες «σημειωτόν» τα αυτοκίνητα - Απεγνωσμένοι οδηγοί Facebook Twitter

Η ανακοίνωση της «Αττικής Οδού»:

Από την πλευρά της, η Αττική οδός υποστηρίζει πως ο μηχανισμός της βρισκόταν σε επιφυλακή «από το πρωί του Σαββάτου καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

«Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ