ΕΕ: Κι άλλες χώρες είναι έτοιμες να δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

ΕΕ: Κι άλλες χώρες είναι έτοιμες να δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα Facebook Twitter
Κι άλλες χώρες θέλουν να πάρουν ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα, λέει η Γιόχανσον (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, δήλωσε ότι κι άλλες χώρες της ΕΕ δήλωσαν διατεθειμένες να υποδεχθούν περίπου 1.600 ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά.

Ήδη επτά χώρες έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο που ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Είναι οι: Κροατία, Γερμανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία. Η Γιόχανσον δήλωσε ότι ακόμη περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μετεγκατάστασης ή εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές.

Την Παρασκευή συναντήθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν και για την ένταση στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας. Ακόμη, οι υπουργοί συζήτησαν για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Αυστρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία επέβαλαν περιοριστικά μέτρα στις 26 χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν, επικαλούμενες τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντίθετη στις απαγορεύσεις μετακινήσεων μέσα στη ζώνη ελεύθερης κίνησης.

Η Κομισιόν ετοιμάζει οδηγίες για τη μετακίνηση στη ζώνη Σένγκεν- με δεδομένη την εξάπλωση του κορωνοϊού- εξήγησε η Γιόχανσον, προσθέτοντας ότι οι οδηγίες θα παρουσιαστούν «το συντομότερο δυνατό».

Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιθανόν θα προτείνουν την εφαρμογή ελέγχων στην υγεία των ταξιδιωτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ή μέσα στη ζώνη Σένγκεν. Αυτού του είδους οι έλεγχοι επιτρέπονται βάσει των κανονισμών της ζώνης Σένγκεν, διότι δεν θεωρούνται απαγορεύσεις, επεσήμανε η Ευρωπαία επίτροπος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ