ΤΩΡΑ

Ομόφωνη καταδίκη του ΔΣ Χανίων στο ομοφοβικό κάλεσμα υποψηφίου των Σπαρτιατών- Ανακοίνωση και της Proud Seniors Greece

Το ΔΣ Χανίων καταδικάζει το ομοφοβικό κάλεσμα υποψηφίου των Σπαρτιατών- Ανακοίνωση και της Proud Seniors Greece Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: SOOC
0

Την ομόφωνη καταδίκη του για την «προσπάθεια μόλυνσης της πόλης μας με το δηλητήριο του φασισμού» εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, απαντώντας στo ομοφοβικό κάλεσμα υποψήφιου των Σπαρτιατών κατά του 1ου Pride Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «συγκέντρωση μίσους απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από φασιστικές ομάδες καθοδηγούμενες από υποψηφίους βουλευτές των "Σπαρτιατών", του νέου ναζιστικού μορφώματος που στηρίχθηκε και από τον εγκληματία Κασιδιάρη».

Όπως σημειώνει το ΔΣ Χανίων, η οποιαδήποτε ανοχή του φασισμού, όπως και όποτε αυτός και αν εκδηλώνεται είναι θεσμική ευθύνη της εκάστοτε τοπικής και κεντρικής διοίκησης, εκφράζοντας στη συνέχεια την απερίφραστη καταδίκη την προσπάθεια μόλυνσης της πόλης με το δηλητήριο του φασισμού. 

Επιπλέον τονίζει πως όχι μόνο δεν δίνει την συγκατάθεση για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης μίσους, αλλά καλεί επίσης «τον Χανιώτικο Λαό να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα μίσους και ρατσισμού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων:

Αύριο, Πέμπτη 29/6 στα Χανιά στην πλ. Αγοράς, φασιστικές ομάδες καθοδηγούμενες από υποψηφίους βουλευτές των «Σπαρτιατών», του νέου ναζιστικού μορφώματος που στηρίχθηκε και από τον εγκληματία Κασιδιάρη, καλούν σε συγκέντρωση μίσους απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό στην πλ. Αγοράς.

Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής χρυσής αυγής, η είσοδος στην βουλή, η ύπαρξη και η δράση των ομάδων αυτών επιβεβαιώνουν ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό, καθώς οι αιτίες του και η χρησιμότητά του είναι ακόμα εδώ.

Θεωρούμε ότι η θεσμική ευθύνη της εκάστοτε τοπικής και κεντρικής διοίκησης είναι τεράστια και την βαραίνει ακέραια η οποιαδήποτε ανοχή του φασισμού, όπως και όποτε αυτός και αν εκδηλώνεται.

Γι' αυτό και ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μόλυνσης της πόλης μας με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν δίνουμε την συγκατάθεση για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης μίσους, και καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα μίσους και ρατσισμού. Να καταδικάσει με το πιο απερίφραστο τρόπο κάθε φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και να εναντιωθεί σε κάθε φασιστική βιαιοπραγία ταυτόχρονα με την πάλη για ειρήνη, εργασία και λαϊκή ευημερία που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Proud Seniors Greece: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!»

«Η στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί φασιστική πρόκληση», αναφέρει παρόμοια ανακοίνωση της Proud Seniors Greece, Ομάδας Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων 50 και Άνω με αφορμή τo ομοφοβικό κάλεσμα υποψήφιου κατά του 1ου Pride Χανίων.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές οι "Σπαρτιάτες", που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6.

Η φασιστική κινητοποίηση διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποψήφιο βουλευτή των «Σπαρτιατών» στην εκλογική περιφέρεια Νομού Ρεθύμνης, ενώ υπογράφεται επίσης από μια πιθανότατα ανύπαρκτη ομάδα που αυτοαποκαλείται "Πολίτες Κρήτης".

Η στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί φασιστική πρόκληση. Μια πρόκληση που παίζει το χαρτί του αγώνα κατά της "ανωμαλίας" και της προστασίας της "αληθινής" οικογένειας, θεωρώντας ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι δεν είναι άξιοι να διεκδικούν την αναγνώριση των σχέσεών τους, ότι αποτελούν απειλή.

Αλλά όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι "Οικογένειες Ουράνιο τόξο", συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι πολύχρωμες οικογένειες είναι σήμερα γεγονός, αλλά το κράτος και οι κυβερνήσεις σκόπιμα θεωρούν τα μέλη τους πολίτες β' κατηγορίας, στερώντας τους τα αυτονόητα: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίδιο επίθετο παιδιών-γονιών, νόμιμο αποδεικτικό της σχέσης μαζί τους, με τρομακτικά πρακτικά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή, από ένα κοινό ταξίδι των μελών μια πολύχρωμης οικογένειας, μέχρι την απειλή του τι θα συμβεί αν κάποιος από τα δύο μέλη – γονείς πάθει κάτι, και αν το παιδί θα συνεχίσει να ζει μαζί με τον άλλο γονιό. Οι πολύχρωμες οικογένειες δεν έχουν το δικαίωμα να παιδοθετήσουν από κοινού ούτε καν το παιδί που μεγαλώνουν ήδη, ούτε κάποιο άλλο.

Επιπλέον από όλα αυτά, τέτοιες προκλήσεις στοχοποιούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους συμπαραστάτες της. Καλλιεργούν την ομοφοβία, ανάγοντάς την σε εργαλείο ρατσιστικών διαχωρισμών μέσα στην κοινωνία με βάση τον σεξουαλικό προσδιορισμό και την ταυτότητα φύλου. Είναι προκλητικό ότι, η συγκεκριμένη ενώ που προσπαθεί να εμφανιστεί ότι εκφράζει την κοινωνία, στόχο της είναι να κλείσει το στόμα σε όσους/ες/α παίρνουν θέση ενάντια στον σεξισμό και την ομοφοβία.

Και αυτή η επίθεση πρέπει να αποτύχει, όπως συνέβη με την στοχοποίηση της δασκάλας που πρόβαλε στη σχολική της τάξη την ταινία μικρού μήκους "Αγόρια στο Ντους" του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δικηγόρος που απείλησε την εκπαιδευτικό είναι σήμερα εκπρόσωπος τύπου των "Σπαρτιατών".

Για όλα αυτά φέρουν ευθύνη κυβερνητικές πολιτικές στηριγμένες σε ρατσιστικές εκστρατείες και συμφωνίες με την "Ευρώπη-Φρούριο", πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των επαναπροωθήσεων που οδηγούν σε εγκληματικά ναυάγια όπως στην Πύλο, επιβεβαιώνουν τους απανταχού ρατσιστές και λειτουργούν σαν θερμοκήπιο για τους επίδοξους συνεχιστές της Χρυσής Αυγής.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Ούτε στα Χανιά, ούτε στην Κρήτη ούτε πουθενά δεν πρέπει να αφήσει περιθώριο στους Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να βοηθήσουν στην αποφυλάκιση των νεοναζί, καθώς θα πιέζουν για να πέσουν στα μαλακά στη δίκη στο εφετείο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αφήσουμε να ξαναφανούν στους δρόμους οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν φορώντας ξανά τον μανδύα νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Ως ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα υπενθυμίζουμε το αίτημά μας για ισότιμη αποδοχή στα σχολεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία, σε κάθε κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών. Για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές χωρίς κανένα αποκλεισμό και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για νομικά έγγραφα χωρίς κωλυσιεργίες και οικονομικούς αποκλεισμούς για όλα τα τρανς άτομα. Για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφαλή στέγαση, την αξιοπρεπή εργασία. Για μια παιδεία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και που βάζει φρένο στις φασιστικές προκλήσεις.

Ήδη, αντιρατσιστικές συλλογικότητες έχουν πάρει σαφή θέση ενάντια στην προκλητική αντισυγκέντρωση, καλώντας σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 2.30μμ στην Πλατεία Αγοράς και υπερασπίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το 1ο Pride στα Χανιά. Αυτό είναι μια καλή αρχή!

Καλούμε τους πολίτες της πόλης των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση και να πλαισιώσουν το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε σχέδια που θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τις ζωές μας και να μας κλείσουν ξανά στην "ντουλάπα". Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!»

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ