Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στην Πεντέλη

Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα έρχονται στον δήμο Πεντέλης Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Πεντέλης.
0

Επισκέπτες και κάτοικοι στην Πεντέλη θα μπορούν να μισθώνουν ηλεκτρικά ποδήλατα χωρίς να καταβάλουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος ενέκρινε τη χρηματοδότηση που αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων για την ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση μετακινήσεων με ηλεκτρικά ποδήλατα.

«Με την εγκατάσταση του συστήματος ο δήμος θα προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα.

Θα μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει, από έξι σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης. Ο δήμος μπορεί να επεκτείνει τους σταθμούς.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης:

  • Την αγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα 38 ποδήλατα και 6 σταθμούς φόρτισης / στάθμευσης
  • Λογισμικό και υπηρεσίες, ώστε όλη η πληροφόρηση, διαχείριση και παρακολούθηση του συστήματος να γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδικές εφαρμογές.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ