ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Δολοφονία Σκαφτούρου: Στο «μικροσκόπιο» οι εκκρεμότητες του «θείου Τζο» -Το λάθος των εκτελεστών

Δολοφονία Σκαφτούρου: Στο «μικροσκόπιο» οι εκκρεμότητες του «θείου Τζο» -Το λάθος των εκτελεστών Facebook Twitter
0

Όλες οι εκκρεμότητες που είχε τα τελευταία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμοδίων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου και να εντοπίσουν ποιος βρίσκεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, γι’ αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία συνεργών του για προστασία.

Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος και τραυματίστηκαν δύο άτομα, ανάμεσά τους και η κόρη του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Το γεγονός ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται τέσσερα άτομα, τα οποία ταξίδεψαν εκτός Αθηνών, παίρνοντας το ρίσκο αυτή της μετακίνησης, δείχνει ότι επρόκειτο για ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου, το οποίο ελάχιστοι θα μπορούσαν να εκτελέσουν.

Γι΄ αυτό και οι profilers της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν όλες τις υποθέσεις που είχε ο Γιάννης Σκαφτούρος τα τελευταία χρόνια.

Οι αρχές επιχειρούν μέσα από μαρτυρίες και κάμερες να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των 4 δραστών. Η έρευνα δεν επικεντρώνεται μόνο την ημέρα της εκτέλεσης Σκαφτούρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, οι αρχές γυρνούν δύο έως τέσσερις μέρες πίσω προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις από και προς την Αττική, όχι μέσω των εθνικών οδών αλλά του ορεινού δικτύου και των παραδρόμων. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου πριν την εκτέλεση.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκεται η μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη εκτός δρόμου στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη αλλά και η μαρτυρία του ανθρώπου που επέβαινε σε ένα αγροτικό όχημα ο οποίος απειλήθηκε από τους εκτελεστές προκειμένου να το πάρουν και να εξαφανιστούν. 

Η μηχανή, η οποία θα εξεταστεί για ίχνη dna και αποτυπωμάτων, ενδέχεται να αποτελέσει κλειδί για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείται ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ