Δολοφονία Λυγγερίδη: «Αν κάποιος χρησιμοποιεί φωτοβολίδα εναντίον ανθρώπων ξεκάθαρα θέλει να σκοτώσει»

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Αν κάποιος χρησιμοποιεί φωτοβολίδα εναντίον ανθρώπων ξεκάθαρα θέλει να σκοτώσει» Facebook Twitter
Φωτ. από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη / EUROKINISSI
0

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Η δίκη Λυγγερίδη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση ενός πυροτεχνουργού, αλλά και ενός αστυνομικού που βρίσκονταν στου Ρέντη τη μοιραία ημέρα, στις 7 Δεκεμβρίου του 2023.

Σημειώνεται πως ομάδα πυροτεχνουργών συνέδραμε τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενεργοποιώντας διαφορετικού τύπου φωτοβολίδες και καταγράφοντας τη δράση της πυρίτιδας. Ο πυροτεχνουργός, κατέρριψε τα όσα ισχυρίζεται ο 19χρονος κατηγορούμενος, ότι στόχευσε ψηλά και η ανάκρουση κατέβασε το χέρι του προς τα κάτω.

«Η σχεδόν ανεπαίσθητη ανάκρουση, δεν επηρέασε τον κατηγορούμενο και την πορεία της φωτοβολίδας. Αν στόχευε στον αέρα, θα πήγαινε στον αέρα. Αν κάποιος χρησιμοποιεί τέτοιο προϊόν εναντίον ανθρώπων, ξεκάθαρα το λέω, θέλει να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του. Παράλληλα, σχετικά με τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η ναυτική φωτοβολίδα σε αντικείμενο ή εν προκειμένω σε άνθρωπο, ξεκαθάρισε πως είναι «η ίδια η καταστροφική της δύναμη σε όποια στιγμή της πορείας της προσκρούσει ή σφηνώσει».

«Η προωθητική καύση της πυρίτιδας είναι ίδιας έντασης από τη στιγμή της εκτόξευσης μέχρι να φτάσει το ύψος των 300 μέτρων που προβλέπει ο κατασκευαστής. Στη συνέχεια έρχεται η δεύτερη φάση, ενεργοποιούνται τα χημικά φωτιστικά και εκδηλώνεται φωτιά που δεν σβήνει ούτε στη θάλασσα, ενώ αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες από 0 έως 300 μέτρα, οπότε και να έβρισκε άνθρωπο θα έκανε την ίδια ζημιά», κατέληξε.

Τέλος, κατάθεση έδωσε και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στου Ρέντη, περιγράφοντας την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και τη στιγμή που οι χούλιγκαν συγκεντρώθηκαν, καλύφθηκαν με κουκούλες και βγήκαν με απειλητική διάθεση και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: «Άρρηκτα συνδεδεμένη η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη με τον θάνατο των ανθρώπων μας»

Στη σημερινή συνεδρίαση παρενέβη ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτές τις παραστάσεις για την παράβαση καθήκοντος
THE LIFO TEAM
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM