Το παζλ της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ επιχειρούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ατόμων που έστησαν ενέδρα θανάτου στο δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του.

 

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση πραγματοποιούν σαρωτικές έρευνες σε όλα τα ξενοδοχεία στα νότια προάστια με σκοπό τον έλεγχο των κρατήσεων των δωματίων που έγιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς και σε διαμερίσματα Airbnb, όπως αναφέρει το Open.

 

Την ίδια στιγμή διεξάγουν έρευνες σε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση του δημοσιογράφου να μην ήταν κλεμμένη αλλά νοικιασμένη. Ακόμη οι επιτελείς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν ζητήσει αναλυτικό  κατάλογο όσων μπήκαν και βγήκαν από την Ελλάδα, από αεροδρόμια και χερσαία σύνορα, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 

Το βίντεο με τους δολοφόνους πάνω στη μηχανή

 

Σημαντικότερο έως τώρα στοιχείο θεωρείται το βίντεο που έχει αποτυπώσει τις φιγούρες των δύο δολοφόνων, καθώς και άλλα οπτικά ντοκουμέντα που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από κάμερες τις περιοχής, που θα βοηθήσουν στην αποτύπωση της διαδρομής που ακολούθησαν φτάνοντας στον τόπο του εγκλήματος και φεύγοντας από αυτόν.

 

Καραϊβάζ: Σαρωτικές έρευνες για τους εκτελεστές του σε ξενοδοχεία και Airbnb

 

Τα αποκαλυπτικά βίντεο από κυκλώματα ασφαλείας  δείχνουν τους δύο δράστες να κινούνται με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στον Άλιμο, λίγα λεπτά πριν το στυγερό έγκλημα.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

 

«Τον εκτέλεσαν με άκρως επαγγελματικό τρόπο»

 

Το πρωί της Δευτέρας μίλησε στο MEGA, ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, ο οποίος σημείωσε πως το σχέδιο των δραστών ήταν καλά μελετημένο.

 

«Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι έχουμε μια καλά οργανωμένη ενέργεια. Εκτιμώ ότι είναι από επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν με ένα τρόπο άκρως επαγγελματικό, με ένα όπλο που είχε σιγαστήρα, τον προσέγγισαν, τον αιφνιδίασαν και με ομαδοποιημένες βολές τον εκτέλεσαν» σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, προσθέτοντας ότι το πιστόλι των 9mm που χρησιμοποίησαν είναι «καθαρό», καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη ενέργεια.

 

Μαρτυρίες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία

 

«Ακούμε έναν περίεργο θόρυβο σαν να έχει σκάσει κάποια εξάτμιση μηχανής, αλλά ήταν απανωτοί ήχοι. Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ.  Και στη συνέχεια γυρίσαμε την πλάτη να δούμε τι γίνεται γιατί κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, μας έκανε εντύπωση.  Και βλέπουμε στο σημείο εκείνο που έγινε η δολοφονία μια μηχανή μικρού κυβισμού με δύο ανθρώπους πάνω και ο ένας να στέκεται πάνω στο πεζοδρόμιο όρθιος, να έχει κατέβει δηλαδή από τη μηχανή και να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο. Θόλωσα εκείνη τη στιγμή, έπρεπε δηλαδή να φύγουν και να πάω κοντά και να δω ότι υπήρχε άνθρωπος από κάτω. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

 

«Δευτερόλεπτα έγιναν αυτά και μάλιστα με την ησυχία τους ότι έκαναν το έκαναν. Δηλαδή σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα. Γύρισαν κοίταξαν και ο οδηγός της μηχανής και ο εκτελεστής κάτω να δουν αν όντως είναι νεκρός και σηκώθηκαν και έφυγαν. Και δεν είπαν και τίποτα μεταξύ τους, εμείς δεν ακούσαμε κάτι να συζητάνε. Και δεν ξέρω αν μας πήραν είδηση και εμάς ή αν μας είδαν και αν δεν έδωσαν σημασία», υποστήριξε ακόμη.

 

Ένας άλλος μάρτυρας που είναι γείτονας του Γιώργου Καραϊβάζ μιλώντας σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό υπογράμμισε πως «κατέβηκε από τη μηχανή και έριξε δύο σφαίρες στο Γιώργο. Μετά ο Γιώργος στηρίζεται στη μηχανή που ήταν παρκαρισμένη εκεί και μετά γυρνάει και πέφτει στο πεζοδρόμιο. Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει έριξε τέσσερις σφαίρες πάνω στο κεφάλι του. Δεν μπορούσα να δω άλλο».