Ανοιχτό αφήνει η Ελληνική Αστυνομία το ενδεχόμενο να υπήρξε συνεργός στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο οποίο ενημέρωσε τους δράστες για την αποχώρησή του από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

 

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητάει τη μηχανή αλλά και ερευνά πιθανά λάθη των δραστών. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να έχουν σχηματίσει από το υλικό που έχουν συλλέξει, τουλάχιστον το δρομολόγιο της διαφυγής των δραστών, ενώ έχουν επεκτείνει την ακτίνα συλλογής του υλικού αυτού σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ακάλυπτους τους δύο δράστες. Ακόμα και από το υλικό που εμφανίστηκε χτες, βίντεο που λήφθηκε 3-4 λεπτά πριν τη δολοφονία, φαίνεται να έχουν εξαχθεί συμπεράσματα. Οι δράστες φαίνονται να κινούνται περιμετρικά του σημείου που είχαν προσχεδιάσει προκειμένου να σκοτώσουν τον γνωστό δημοσιογράφο.

 

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπάρχει κάποιος συνεργός που να τους ενημέρωσε για την ώρα αναχώρησης του δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν. Δεν αποκλείεται ωστόσο να κινήθηκαν και μόνοι τους καθώς κατόπιν παρακολούθησης και γι αυτό οι αστυνομικοί ψάχνουν οπτικό υλικό ακόμα και δέκα ημέρες πριν τη δολοφονία.

 

Ακόμα ερευνούν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί μέσω Airbnb τις τελευταίες ημέρες, αλλά πραγματοποιούν και μια πρώτη έρευνα σε αεροδρόμια και χερσαία σύνορα της χώρας, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα τα οποία ενδεχομένως να μπουν σε μια λίστα υπόπτων. Σημαντικό ρόλο στη συνέχεια των ερευνών αναμένεται να δώσουν τα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δημοσιογράφου. Από εκεί αναμένουν να ανακτήσουν πληροφορίες για τα κίνητρα των δραστών.

 

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ερευνούν τρία βίντεο που φαίνεται να έχουν καταγράψει τους εκτελεστές του δημοσιογράφου. Σε αυτά οι δυο δράστες της εκτέλεσης αποτυπώνονται να απομακρύνονται από το σημείο πάνω στο σκούτερ που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, αλλά στην συνέχεια τα ίχνη τους χάνονται. Εκτιμάται πως οι δράστες, χρησιμοποίησαν άλλο όχημα διαφυγής από την περιοχή, προκειμένου να δυσκολέψουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. 

 

Ο τρόπος δράσης τους, παραπέμπει ευθέως σε επαγγελματίες δολοφόνους, που ενήργησαν σε 20-30 δευτερόλεπτα, δίνοντας μάλιστα και χαριστική βολή στον δημοσιογράφο. Οι δράστες εκτιμάται πως περίμεναν τον Καραϊβαζ έξω από το σπίτι του, του είχαν στήσει την δολοφονική ενέδρα γνωρίζοντας που επρόκειτο να πάει.

 

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μάλιστα, να είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του σύστημα GPS με τους δράστες να έχουν ακριβή εικόνα των κινήσεων του. Αυτό μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες που θα πραγματοποιηθούν. Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η συλλογή καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες και συγγενικά πρόσωπα του δημοσιογράφου.
 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr