Διπλή επιχείρηση καθαρισμού γκράφιτι πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων στο Θησείο με τον Κώστα Μπακογιάννη να αναφέρει ότι «κλείνουν οι λογαριασμοί με τον αισθητικό βιασμό της πόλης». 

 

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων, αναφέρει πως βρίσκεται σε εξέλιξη «μια από τις πιο μεγάλες παρεμβάσεις αντιγκράφιτι που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα». Πρόκειται για το κομμάτι μήκους περίπου 200 μέτρων και ύψους τριών μέτρων του πέτρινου τοίχου που διατρέχει τον πεζόδρομο της Αδριανού παράλληλα με γραμμές του ΗΣΑΠ και ο οποίος μάλιστα χωρίζει τις γραμμές από τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους.

 

«Ο τοίχος είχε βανδαλιστεί αισθητικά τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν σε κάθε του σημείο με αποτέλεσμα η εργασία αποκατάστασης να είναι εξαιρετικά δύσκολη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται - για λόγους απόλυτης ασφάλειας - έχουν στην διάθεση τους μόνο λίγες ώρες κάθε νύχτα, όταν σταματούν τα δρομολόγια των τρένων. Για να καθαριστεί ένα μεγάλο κομμάτι ως τώρα απαιτήθηκαν περισσότερα από 100 λίτρα ειδικού διαλυτικού και πολλοί τόνοι νερού σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

 

Το επόμενο διάστημα οι εργασίες, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, θα συνεχιστούν ώστε να καθαριστούν στην ίδια περιοχή συνολικά 200 μέτρα. Παράλληλα καθαρίστηκε «από κακόγουστα γκράφιτι» και το Πάρκο Θησείου το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Πρόκειται για περίπου 400 τετραγωνικά μέτρα λευκής πέτρας που καλύπτει τους τοίχους του πάρκου και ήταν γεμάτη από μπογιές. Για το πάρκο απαιτήθηκαν περίπου 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού και σχεδόν τρεις ημέρες σχολαστικής εργασίας.

 

Διπλή επιχείρηση αντιγκράφιτι στο Θησείο - Φωτογραφίες πριν και μετά
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

 

Διπλή επιχείρηση αντιγκράφιτι στο Θησείο - Φωτογραφίες πριν και μετά
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων

 

Μπακογιάννης: «Δεν κάνουμε πίσω»

 

«Είναι μάχη στην οποία ο δήμος των Αθηναίων δεν κάνει πίσω. Κλείνουμε βήμα βήμα και με επιμονή, τους λογαριασμούς μας με τον αισθητικό βιασμό της πόλης και τις πράξεις ασέβειας της καθημερινότητας στην Αθήνα» τονίζει για τις αντιγκράφιτι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες και εντατικοποιούνται συνεχώς ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.