Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων

Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις, για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σήμερα σε 21 εξεταστικά κέντρα για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το ερχόμενο σχολικό έτος 2025-2026.

Οι εξετάσεις σημειώνεται πως αφορούσαν τόσο στην Α’ τάξη του Ωνασείου Γυμνασίου όσο και στην Α’ τάξη του Ωνασείου Λυκείου, ενώ οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες αξιολογήθηκαν μέσω ενιαίας δοκιμασίας, με στόχο την αποτίμηση των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους σε δύο βασικά πεδία: την κατανόηση γραπτών κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, είχαν υποβληθεί 3.274 αιτήσεις για την κάλυψη των 1.166 διαθέσιμων θέσεων στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Σημειώνεται πως τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο με έμφαση στις δεξιότητες, τη δημιουργική σκέψη και τη σύγχρονη μάθηση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM