Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων

Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις, για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σήμερα σε 21 εξεταστικά κέντρα για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το ερχόμενο σχολικό έτος 2025-2026.

Οι εξετάσεις σημειώνεται πως αφορούσαν τόσο στην Α’ τάξη του Ωνασείου Γυμνασίου όσο και στην Α’ τάξη του Ωνασείου Λυκείου, ενώ οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες αξιολογήθηκαν μέσω ενιαίας δοκιμασίας, με στόχο την αποτίμηση των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους σε δύο βασικά πεδία: την κατανόηση γραπτών κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, είχαν υποβληθεί 3.274 αιτήσεις για την κάλυψη των 1.166 διαθέσιμων θέσεων στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Σημειώνεται πως τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο με έμφαση στις δεξιότητες, τη δημιουργική σκέψη και τη σύγχρονη μάθηση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM