Δημήτρης Λιγνάδης: Αναβολή στη δίκη μετά από αίτημα ενός εκ των μηνυτών 

Δημήτρης Λιγνάδης: Αναβολή στη δίκη μετά από αίτημα ενός εκ των μηνυτών  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Αναβολή στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο, μετά από αίτημα ενός εκ των μηνυτών. 

Η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη πήρε αναβολή για τις 21 Μαρτίου 2025. 

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα αναβολής καθώς ο ένας εκ των τριών μηνυτών είναι κάτοικος εξωτερικού και λόγω της νέας εργασίας του που άρχισε σήμερα δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη για ένα διάστημα έξι μηνών. 

Η πλευρά Λιγνάδη δήλωσε, μέσω του συνηγόρου του καλλιτέχνη, Αλέξη Κούγια, ότι δεν εναντιώνεται στην αναβολή της δίκης.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος καθώς και οι δύο εκ των τριών φερόμενων θυμάτων, των οποίων οι καταγγελίες θα επανεξεταστούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη προσήλθαν, ανάμεσα σε άλλους, ο αδελφός του αλλά και η επί σειρά ετών φίλη του, ηθοποιός και πρώην υπουργός, Ελένη Κούρκουλα.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Εφετείο, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μάς έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών».

Αυτή είναι η δεύτερη αναβολή της δίκης του ηθοποιού και σκηνοθέτη ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για τους βιασμούς δύο 17χρονων, ωστόσο, το δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκδοση ετυμηγορίας από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM