Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις Facebook Twitter
0

Το Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία (ΕΑΕ) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία.

 

Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δημιουργηθεί ένα εθνικό μητρώο 22.000 Ελλήνων, στο οποίο θα συμμετέχουν εθελοντές ως δότες μυελού των οστών προς μεταμόσχευση.

 

Το Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών θα επιτρέψει τον χαρακτηρισμό του γενετικού προφίλ ιστοσυμβατότητας με τις πλέον σύγχρονες και ακριβείς μεθόδους. Θα αυξήσει έτσι τις πιθανότητες εύρεσης ενός HLA συμβατού δότη, με σκοπό τη μεταμόσχευση ασθενών που πάσχουν από λευχαιμίες και άλλες ασθένειες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αλλογενής μεταμόσχευση μυελού των οστών.

 

Υπεύθυνος για αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ, καθηγητής και ακαδημαϊκός, Δημήτρης Θάνος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συνεργασίας αυτής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM