Διαμαρτυρία υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας - «Τραγικές ελλείψεις» στα νοσοκομεία καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

Διαμαρτυρία υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας - «Τραγικές ελλείψεις» στα νοσοκομεία καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Παράλληλα, οι νοσηλευτές κάνουν στάση εργασίας από τις 8:00 έως 15:00 στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη πέρασε από Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι άφησαν πανό, ζητώντας άρση των αναστολών εργασίας και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της καταγγέλει «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία» και εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν «διατήρηση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

Σημειώνεται ότι ΟΕΝΓΕ και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μεταξύ άλλων, ζητούν, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων και κατάργηση «του απαράδεκτου μέτρου» της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ