Καλέσματα για διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 16χρονου από αστυνομικά πυρά - Αναλυτικά τα καλέσματα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Έκτακτα καλέσματα για διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου, Κώστα Φραγκούλη ο οποίος πριν μερικές ημέρες δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Αθήνα, συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στις 19:00 στα Προπύλαια ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στη Θεσσαλονίκη, πόλη όπου σημειώθηκε το περιστατικό, υπάρχει επίσης κάλεσμα στις 19:00 με τη συγκέντρωση να προαναγγέλλεται για την Καμάρα.

Στην Πάτρα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στις 18:00 η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαπφούς. 

Καλέσματα υπάρχουν επίσης, μέχρι αυτή τη στιγμή για το Ηράκλειο και τα Χανιά. Αναλυτικότερα στο Ηράκλειο υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση για τις 19:00 στα Λιοντάρια. Στα Χανιά αναμένεται συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Αγοράς.

Σε γενική επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, όπως έχει γίνει γνωστό, όλες οι υπηρεσίες της αστυνομίας μπαίνουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, με απόφαση του αρχηγού του σώματος, Κωνσταντίνου Σκούμα.

Η εντολή που έφτασε σε όλες τις υπηρεσίες αναφέρει ότι αυτό γίνεται για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους», και για «λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», ενώ ισχύει μέχρι νεοτέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακαλούνται όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδια τους, μέχρι νεοτέρας.

Επιπλέον, επιτηρούνται συνεχώς καταυλισμοί Ρομά, ενώ μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για την περίπτωση κινητοποιήσεων σε πόλεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Η εντολή είναι οι αστυνομικές δυνάμεις να έχουν έντονη αλλά όχι προκλητική παρουσία και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον ανήλικο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, έπειτα από διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή. Χθες, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του 34χρονου αστυφύλακα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM