Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου

Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου Facebook Twitter
2

Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου προχώρησε το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.

 

Στην εντολή για δέσμευση προχώρησαν οι αρχές στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται με βάση τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 έως το 2012, αλλά και σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα, αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η εντολή δέσμευσης από το ΚΕΦΟΜΕΠ εστάλη σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φθιώτιδα: Κακοποιητικά μηνύματα σε 14χρονη – Τι είπε στο δικαστήριο ο 61χρονος που καταδικάστηκε

Ελλάδα / Φθιώτιδα: Κακοποιητικά μηνύματα σε 14χρονη – Τι είπε στο δικαστήριο ο 61χρονος που καταδικάστηκε

Ο 61χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι «παρερμήνευσε την ηλικία της μαθήτριας», καθώς –όπως ισχυρίστηκε– «έδειχνε μεγαλύτερη και είχε επαφές με ενήλικες στο διαδίκτυο»
LIFO NEWSROOM