Δεν θα διεξαχθούν φέτος οι γραπτές εξετάσεις για τους μαθητές της Ελλάδας που παρακολουθούν το πρόγραμμα International Baccalaureate (I.B.)

 

Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για όλες τις χώρες ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του International Baccalaureate Organization (IBO) που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».

 

Το 2020, οι εξετάσεις είχαν επίσης ματαιωθεί, αλλά τότε η ακύρωση αφορούσε σε όλες τις χώρες, καθώς ήταν η αρχή μοας πανδημίας με απρόβλεπτη εξέλιξη. Φέτος όμως ο IBO αποφάσισε νε επικοινωνήσει με κάθε κυβέρνηση ξεχωριστά, για να κρίνει τι μέλλει γενέσθαι ανά χώρα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ αρχικά η Ελλάδα ήταν στο 70% των ευρωπαϊκών χωρών που θα γίνονταν εξετάσεις, τα δεδομένα άλλαξαν. Εξετάσεις δεν θα γίνουν ούτε στην Ιταλία αλλά ούτε και στην Τουρκία.

 

Ο υπεύθυνος του προγράμματος I.B. στη Σχολή Μωραΐτη, Γιώργος Καρτάλης, δήλωσε στην εφημερίδα πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο 70% των χωρών της Ευρώπης, στο 90% των ασιατικών κρατών και στο 25% των χωρών της Νοτίου Αμερικής, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.