Βροχές, χιονοπτώσεις, παγετός και πολλά μποφόρ

Βροχές, χιονοπτώσεις, παγετός και πολλά μποφόρ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Άγριο θα είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, καθώς στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονιά σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και της Κρήτης άλλα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Οι θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να είναι χαμηλές, ενώ θα σημειωθεί και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 04 έως 08 βαθμούς Κέλσιου και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το πρωί στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιά.

Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 300-400 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα νοτιά πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

Ελλάδα / Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

«Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του από συγκεκριμένους κύκλους που επιζητούν την πολιτική μου εξόντωση» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης
LIFO NEWSROOM