Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Με 2 self test την εβδομάδα οι εργαζόμενοι- Μιχαηλίδου: Να εμβολιαστούν οι γονείς

Παιδιά σε παιδικό σταθμό Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τα self test θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά όχι για τα παιδιά, δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου.

 

«Προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά, αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο κάνοντας υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους», δήλωσε στο ΑΠΕ η κ. Μιχαηλίδου.

 

Κάθε εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο self test, εξήγησε. Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών των παιδιών και βρεφών, αυτά δεν θα υποβάλλονται σε self test, συμπλήρωσε.

 


Παράλληλα, η αρμόδια υφυπουργός κάλεσε τους γονείς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα. «Εφιστούμε την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μιχαηλίδου.

 

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (17/5) θα απαιτείται η διενέργεια ενός self test για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα.

 

Επίσης, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self test από φοιτητές και καθηγητές.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ