Βόλος: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στη μητέρα που γρονθοκόπησε εκπαιδευτικό

Βόλος: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στη μητέρα που γρονθοκόπησε εκπαιδευτικό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 2.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η μητέρα από χωριό της Μαγνησίας, η οποία επιτέθηκε και χτύπησε καθηγητή του σχολείου όπου φοιτά η κόρη της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, όταν η γυναίκα επισκέφθηκε το σχολείο για να παραλάβει τους βαθμούς. Ο καθηγητής της ανέφερε περιστατικά απειθαρχίας της κόρης της, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του καθηγητή, η μητέρα τον ακολούθησε στο προαύλιο του σχολείου και τον χτύπησε στο κεφάλι, παρά το γεγονός ότι εκείνος προσπαθούσε να αποφύγει την αντιπαράθεση, καθώς είχε υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η γυναίκα υποστήριξε, πως θεώρησε, ότι ο καθηγητής θα την χτυπούσε πρώτος, ωστόσο παραδέχθηκε πως ήταν λάθος της να αντιδράσει με βία. Ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε, ότι το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση, με τον καθηγητή να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και την πίεσή του να ανεβαίνει. Η σχολική νοσηλεύτρια έκανε λόγο για πανικό στους μαθητές που έγιναν μάρτυρες του επεισοδίου.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας με πρόθεση βιαιοπραγίας και τη μετατροπή της κατηγορίας της σωματικής βλάβης από πρόθεση σε ελαφρά σωματική βλάβη, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Ο καθηγητής απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε κατηγορία.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM
Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM