ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημερινό επεισόδιο με τους Τούρκους στις Οινούσσες

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημερινό επεισόδιο με τους Τούρκους στις Οινούσσες Facebook Twitter
0

Πριν από λίγο, το Mega έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο - ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» αναγκάζει την ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι. Το τουρκικό που έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πολύ κοντά στις Οινούσσες ζητούσε από μία ελληνική μηχανότρατα να σταματήσει το ψάρεμα και να φύγει, με το επιχείρημα ότι βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Όταν ο Έλληνας ψαράς δεν υπάκουσε στο αίτημα της τουρκικής ακτοφυλακής, τα μέλη του πληρώματος απείλησαν να το συλλάβουν. απειλούσαν να συλλάβουν. Στο σημείο έσπευσε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική ακταιωρό να απομακρυνθεί.

Το περιστατικό περιέγραψε με ακρίβεια ο ψαράς Στέφανος Δημίδης που ενεπλάκει στο σοβαρό επεισόδιο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το ελληνικό αλιευτικό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η τουρκική ακταιωρός του έκοψε την πορεία για να το σταματήσει. «Μας έκαναν νοήματα να φύγουμε. Ήταν δίπλα μας, τη δεύτερη φορά ήρθε στα δύο μέτρα, κόντευα να το εμβολίσω» σημείωσε ο κ. Δημίδης.

Δείτε το βίντεο:

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ