Για γενικευμένο lockdown και μάλιστα άμεσα μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι επιτροπή των ειδικών πρότεινε αυστηρότερα μέτρα από αυτά που αποφασίστηκαν.

 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε την ανάγκη να παρθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν υπάρχουν πολλές ΜΕΘ στη χώρα.

 

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», τόνισε.

 

Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ. Στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταγράφηκε τεράστια στα κρούσματα κορωνοϊού καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2166 μολύνσεις. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν στους 169 οι διασωληνωμένοι ενώ καταγράφηκαν και 13 θάνατοι από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μάλιστα επεσήμανε πως καταγράφηκαν 542 κρούσματα στην Αθήνα και 595 στη Θεσσαλονίκη.