Βαρθολομαίος: «Το αυτοκέφαλο στην ουκρανική εκκλησία είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς»

Βαρθολομαίος: «Το αυτοκέφαλο στην ουκρανική εκκλησία είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς» Facebook Twitter
EPA
0

Ως το σημαντικότερο γεγονός για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ολόκληρη την Ορθοδοξία για το 2018 χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης τη χορήγηση του αυτοκεφάλου καθεστώτος στην Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Ο κ. Βαρθολομαίος μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μ.Βασιλείου, κατά την οποία χοροστάτησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι απηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμά του με ευχές για το νέο έτος. 

«Η διαδικασία αυτή απησχόλησε την περί ημάς Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον από του παρελθόντος Απριλίου, και είμεθα έμπλεοι χαράς διά το γεγονός ότι αι προσπάθειαι ημών, αποκλειστικός σκοπός των οποίων ήτο η κανονικότης εν τη Εκκλησία της Ουκρανίας, η υπέρβασις των διασπάσεων και η ενότης, εκαρποφόρησαν, και ότι την πανέορτον ημέραν των Θεοφανείων θα δοθή επισήμως εν τω πανιέρω Πατριαρχικώ Ναώ ο σχετικός Τόμος εις τον Μακαριώτατον Προκαθήμενον της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιον», σήμείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM