Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων με το Ηράκλειο της Κρήτης να σημειώνει αύξηση της τάξης του 265%.

 

Αύξηση σημειώνεται και στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα ενώ σε Αττική και Βόλο παρουσιάζονται ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα.

 

Στην Θεσσαλονίκη η αύξηση είναι της τάξης του 22% και στη Λάρισα 89,1%,.

 

Ωστόσο, ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν οι πόλεις στην Κρήτη με τα Χανιά να καταγράφουν αύξηση της τάξης του 85,1%, το Ρέθυμνο 98,1% και το Ηράκλειο 265%.

 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

 

«Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως αναφέρονται παρακάτω, και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

 

» Την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

 

»Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου.»

 

Αυξημένο το ιικό φορτίο σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Λάρισα - 265% αύξηση στο Ηράκλειο
Τα στοιχεία του εργαστηριακού ελέγχου των λυμάτων

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr