Αυτοψία Μενδώνη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Παραδίδεται τέλη Φεβρουαρίου

Αυτοψία Μενδώνη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Παραδίδεται τέλη Φεβρουαρίου Facebook Twitter
Τις εργασίες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επιτήρησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη - ΥΠΠΟ
0

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη παρουσία του μεταβατικού διευθυντή του μουσείου Δημήτρη Αντωνακάκη.

Το ΕΜΣΤ, το οποίο παραλήφθηκε ως κτηριακή υποδομή τον Φεβρουάριο του 2014, παραμένει ακόμη κλειστό. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, το μουσείο αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες τέλη Φεβρουαρίου, βάσει χρονοδιαγράμματος.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η έκθεση της μόνιμης συλλογής σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που εκπονήθηκε από την τέως διευθύντρια κ. Κατερίνα Κοσκινά. Μέσα στον Ιανουάριο, ολοκληρώνονται οι εργασίες φωτισμού και οργάνωσης των χώρων υποδοχής, όπως και εκείνοι της υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Οι διαδικασίες για τη λειτουργία του εστιατορίου και του πωλητηρίου προχωρούν ικανοποιητικά. Επίσης, ο σχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας του ΕΜΣΤ έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης.

Παράλληλα με τις προετοιμασίες έναρξης της λειτουργίας, μελετώνται και θέματα που άπτονται του κανονισμού λειτουργίας του οργανισμού, την επαρκή στελέχωση αλλά και την ομαλή μετάβαση του Μουσείου και του προσωπικού του σε καθεστώς καθημερινής λειτουργίας για το κοινό. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές λειτουργίας ώστε το μουσείο να ανοίξει για τους επισκέπτες εντός χρονοδιαγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτηρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018, για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ