Μία γυναίκα με σοβαρή λοίμωξη κορωνοϊού έφερε σήμερα στον κόσμο ένα υγιές κοριτσάκι, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

 

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση τοκετού μητέρας με βαριά λοίμωξη κορωνοϊού στο τρίτο τρίμηνο της κύησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Το υγιές κοριτσάκι γεννήθηκε με βάρος 1.590 γραμμαρίων, έπειτα από κύηση 32 εβδομάδων και 2 ημερών. Η μητέρα έχει σοβαρή λοίμωξη κορωνοϊού, αναπνευστική ανεπάρκεια, αιματολογικές διαταραχές και ήπια καρδιακή ανεπάρκεια.

 

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης, διότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και φαινόμενα πρόωρου τοκετού. Κατά την εισαγωγή της διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου.

 

Έγινε προσπάθεια αναστολής του πρόωρου τοκετού και χορήγηση κορτικοστεροειδών, όμως η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε ραγδαία έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας. Λόγω της καρδιοαναπνευστικής επιδείνωσης της μητέρας έγινε σήμερα καισαρική τομή και η κατάστασή της είναι βελτιωμένη. Αναμένεται ο εργαστηριακός έλεγχος για το νεογνό.

 

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν γεννήσει στη Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν», 19 μητέρες θετικές στον κορωνοϊό, με άριστη έκβαση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr