Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

 

Οι δρόμοι πέριξ του πανεπιστημίου έχουν αποκλειστεί, ενώ ήδη έχουν προσαχθεί άτομα που βρίσκονταν εντός της κατάληψης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Όπως αναφέρει το thestival.gr, όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης μεταφέρονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι οι προσαγωγές ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 33 και η αστυνομική επέμβαση γίνεται παρουσία εισαγγελέα.

 

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

 

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί, ενώ κάποια στιγμή οι προσαχθέντες φέρεται να προέβαλαν αντίσταση κατά την απομάκρυνσή τους και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας.

 

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

 

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

 

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη για 17η ημέρα και σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι φοιτητές αποφάσισαν χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος στην κατάληψη της πρυτανείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση σήμερα της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Οι φοιτητές μετά την πορεία, που θα καταλήξει στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα προχωρούσαν στην έκδοση ανακοίνωσης, σημαίνοντας και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.