Άστατος προβλέπεται ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις νεφώσεις, τις τοπικές βροχές και τις μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Για την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη


Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές στα ορεινά όπου στα ανατολικά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 31 και στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 και στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

 

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

 

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5, στα νότια βορειοδυτικοί 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα: Πού και πότε σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (Χάρτες)

 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

 

Τη Δευτέρα, στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.


Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά.


Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες  περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

 

Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα: Πού και πότε σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (Χάρτες)

 

Την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι
άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

 

Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα: Πού και πότε σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (Χάρτες)

 

Την Τετάρτη στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους  νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

 

Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα: Πού και πότε σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (Χάρτες)

 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπεται άστατος
καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.