Έντονη παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ, κυρίως στην Αττική, με τις τελευταίες εφεδρείες σε ΜΕΘ να εξαντλούνται λόγω του αριθμού διασωληνωμένων που αυξάνεται διαρκώς. 

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την Κυριακή νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 735 ασθενείς, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, ενώ το Σάββατο η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid-19 προσέγγιζε πανελλαδικά το 84% και η κάλυψη απλών κλινών ΜΕΘ ξεπερνούσε το 53%.

 

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της οικονομίας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται πίεση. «Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στόχος είναι εντός Απριλίου να έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Ως προς το άνοιγμα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τα δεδομένα εντός της εβδομάδας, κάνοντας τις εισηγήσεις της.

 

Ο κ. Κικίλιας παρατήρησε ότι αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Όπως εξήγησε, θα λειτουργήσουν βοηθητικά η βελτίωση του καιρού, οι εμβολιασμοί και τα μαζικά τεστ.

 

Ως προς τα οικιακά τεστ, ανέφερε ότι θα είναι υποχρεωτικά στην εστίαση, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τα δικαστήρια, ενώ αναφορικά με την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, είπε ότι έπαιξαν ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού, αλλά και οι συγκεντρώσεις.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr