Αρκουμανέας: Εντός Ιουνίου ο εμβολιασμός των 18+

Αρκουμανέας: Εντός Ιουνίου ο εμβολιασμός των 18+ Facebook Twitter
0

Αποκλιμάκωση της πανδημίας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα που προανήγγειλε εμβολιασμό των 18+ από τον Ιούνιο και μετά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ οι βασικοί δείκτες δείχνουν μείωση ωστόσο «δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα. Δεν έχει τελειώσει η πανδημία». Παράλληλα, εκτίμησε πως εμβολιασμός θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης. 

«Κάνουμε 110 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα», είπε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ενώ για το τείχος ανοσίας, που υπολογίζεται περίπου στο 70% από το σύνολο του πληθυσμού, εκτίμησε ότι θα το έχουμε πετύχει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι 60 ετών και άνω.

Για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων, ανέφερε πως αναμένεται να εμβολιαστούν όλες οι ηλικιακές ομάδες πρώτα για να αποφασιστεί οτιδήποτε. Για τους 18 ετών και άνω, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους μέσα στον Ιούνιο, ενώ από τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 30-44 ετών, ανά πενταετία.

Για τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρκουμανέας είπε πως χθες, συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα, είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια, όχι από το self test.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση των πολιτών για βλάβες μετά από τον εμβολιασμό σχολίασε πως πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις ενώ σε σχέση με το «πράσινο» πιστοποιητικό, εξήγησε ότι θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από το gov.gr, αφότου έχουμε εμβολιαστεί ή κάνει 72 ώρες πριν PCR τεστ ή τεστ αντισωμάτων.

Τέλος, μιλώντας για την πιθανότητα τοπικών lockdown ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο για να αποφευχθεί η διασπορά.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ