«Θα υπακούσουμε σε αυτό που θα μας πουν οι ειδικοί», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εκκλησίες.

 

Μέχρι στιγμής οι ναοί δεν έχουν συμπεριληφθεί στους κλειστούς χώρους στους οποίους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στις αποφάσεις για την επέκταση του σχετικού μέτρου αυτή την εβδομάδα. Όμως, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και των χώρων εργασίας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

 

«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν, πρέπει να κάνουμε υπακοή», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις μάσκες, στο Open, αλλά συμπλήρωσε: «Χρειάζεται εδώ όμως μία εξήγηση, η οποία έχει έναν κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα».

 

«Δεν είναι δυνατόν στα κομμωτήρια, στις πλαζ, όπου γίνονται συναθροίσεις, να μην επιβάλλονται τέτοια μέτρα και να επιβάλλονται στον χώρο της εκκλησίας. Εμείς θα υπακούσουμε σε αυτό που θα μας πουν οι ειδικοί», δήλωσε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος.

 

 

 

Σύμφωνα με κύκλους της Ιεράς Συνόδου, υπάρχει σύσταση εκ μέρους της Εκκλησίας, στους υπευθύνους των ιερών ναών, να εισέρχονται οι πιστοί φορώντας μάσκα, να κάνουν χρήση αντισηπτικών και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι για τις εκκλησίες υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από την επιτροπή των ειδικών. «Αν η επιτροπή αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή τους», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr