Άνοιξε κοινωνικό κομμωτήριο στην Αθήνα: Δωρεάν κουρέματα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά

Άνοιξε κοινωνικό κομμωτήριο στην Αθήνα: Δωρεάν κουρέματα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά Facebook Twitter
0

Άνοιξε τις πόρτες του το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» του Δήμου Αθηναίων. Η νέα δομή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Η δομή προσφέρει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες, «αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους», σημειώνει ο Δήμος Αθηναίων. 

Ο χώρος βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης) και δημιουργήθηκε με την χορηγία του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της εταιρείας L'Oréal Hellas.

Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber -έναν επαγγελματία κομμωτή, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη.

Άνοιξε κοινωνικό κομμωτήριο στην Αθήνα: Δωρεάν κουρέματα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά Facebook Twitter

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της Προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνας Δασκαλάκη, της γενικής διευθύντριας του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της L'Oréal Hellas Μαρίας Κοράλη, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν και οι πρώτες υπηρεσίες σε ωφελούμενους.

Στόχος όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πρωτοβουλία είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, να μπορέσουν, στα χέρια των έμπειρων επαγγελματιών, «να αισθανθούν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη στην καθημερινή τους ζωή.»

«Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι μια δομή μέσα από την οποία φροντίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό να προσφέρουμε σε άστεγους, αλλά και σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, όλα τα απαραίτητα αγαθά και τις υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Άνοιξε κοινωνικό κομμωτήριο στην Αθήνα: Δωρεάν κουρέματα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά Facebook Twitter

«Με τη δημιουργία του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» ολοκληρώνεται το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους όσοι χρειάζονται την υποστήριξή μας. Θα ήθελα να απευθύνω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στη L'Oréal Professional Products η οποία με πολύ μεγάλη γενναιοδωρία συνέβαλε στο εγχείρημά μας. Ένα ακόμη μεγαλύτερο «ευχαριστώ» οφείλουμε στον Anber, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα των κομμωτών, που θα στηρίξουν εθελοντικά αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται για νέους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, ωστόσο επιλέγουν να αφιερώνουν χρόνο και πολύτιμη ενέργεια στους συμπολίτες τους, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι «όλοι μαζί τα καταφέρνουμε». Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» αποτελεί ένα συμπληρωματικό «βήμα» στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ