Χαλάρωση του lockdown: Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες - Οι επόμενες ημερομηνίες

Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες - Οι ημερομηνίες για τη χαλάρωση του lockdown Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, μετά και τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Από το Σάββατο, 8 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες, με βάση το πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου. Από την ίδια ημέρα, θα αυξηθεί το όριο των πελατών για τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ (με αναλογία 50τμ ανά άτομο). 

Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει. Την ίδια ημέρα θα λειτουργήσουν δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών για μαθητές που δίνουν εξετάσεις, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Aνοίγουν στις 15 Μαΐου τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις - Τι θα γίνει με το SMS

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε πως στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί επίσης από τα μέσα Μαΐου. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί την κατάργηση του SMS για το click inside, αλλά με διατήρηση του χρονικού περιορισμού των τριών ωρών. Κατά τον ίδιο, αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωρά ο εμβολιασμός στη χώρα.

Το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11μμ στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 Μαΐου, θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, σύμφωνα με τον υπουργό.

Τέλος, από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ θα επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ