Αναισθησιολόγος έπαθε εγκεφαλικό μετά την εφημερία- «Δεν αντέχουμε άλλο»

Θεσσαλονίκη: Αναισθησιολόγος υπέστη εγκεφαλικό - Το αποδίδει στην υπερκόπωση Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Μία αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» υπέστη εγκεφαλικό, το οποίο απέδωσε στην υπερκόπωση, επειδή «12-13 μήνες δουλεύουμε τόσες πολλές ώρες, που δεν αντέχουμε άλλο». 

Η αναισθησιολόγος βρισκόταν για 14 ώρες στο χειρουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Όταν ολοκλήρωσε την εφημερία της άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα και πήγε να ξαπλώσει. Σύμφωνα με τη διάγνωση των συναδέλφων της η αναισθησιολόγος είχε υποστεί εγκεφαλικό και υποβλήθηκε σε θρομβόλυση.

Η αναισθησιολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τελειώνοντας την εφημερία μου ένιωσα μια έντονη αδιαθεσία, μούδιασα στο πρόσωπό μου. Ξάπλωσα στον χώρο της ανάνηψης που έχουμε τα φορεία. Οι συνάδελφοι κατάλαβαν ότι εκείνη την ώρα κάτι συμβαίνει και διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί εγκεφαλικού».

Αναφορικά με την κατάσταση των εφημεριών που επικρατεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, είπε πως «δεν έχει αλλάξει. Εδώ και 12 μήνες κάνουμε 10 με 12 εφημερίες ο καθένας. Δύσκολες εφημερίες που χρειάζεται να είμαστε ατελείωτες ώρες μέσα στο χειρουργείο».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι το εγκεφαλικό οφείλεται σε αυτή την κατάσταση, απάντησε ότι «είναι δεδομένο. 12-13 μήνες δουλεύουμε τόσες πολλές ώρες που δεν αντέχουμε άλλο».

Σε ερώτηση αν θα κινηθεί νομικά είπε ότι «νομίζω ότι εκεί θα καταλήξω». Η ίδια γνωστοποίησε ότι νοσηλεύεται ακόμα καθώς «το πόδι μου ακόμα δεν είναι πολύ καλά. Αυτό είναι που με ανησυχεί. Θα φτιάξει όμως, όπως μου είπαν. Ήρθα να κάνω μια βάρδια και φεύγω με μπαστούνι», είπε κλείνοντας.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» εργάζονται επτά αναισθησιολόγοι, ωστόσο αυτή την περίοδο οι δύο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Οι χειρουργικές αίθουσες είναι 11, αλλά δεν λειτουργούν όλες. 

Γεωργιάδης: «Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως αυτά που δήλωσε η αναισθησιολόγος είναι δυστυχώς πραγματικότητα. 

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων στην Ελλάδα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν προσπαθεί να βρει αναισθησιολόγους», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. «Κάνουμε διαρκώς προκηρύξεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγων. Αυτή τη στιγμή το κράτος ζητάει προσλήψεις αναισθησιολόγων και δεν μπορεί να βρει», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει ειδικό report που αναφέρει ότι στις χώρες του δυτικού κόσμου αυτή είναι η ειδικότητα στην οποία υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη. «Εδώ έχουμε ένα κράτος που προκηρύσσει μόνιμες θέσεις γιατρών, αλλά δεν βρίσκει γιατρούς. Και εδώ δεν έχουμε ένα κράτος που δεν μπορεί να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών. Έχουμε ένα κράτος που έχει ήδη αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών, αλλά αυτές προφανώς δεν φτάνουν», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM