Αναδοχή και υιοθεσία: Ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης παιδιών με υποψήφιους γονείς

Αναδοχή και υιοθεσία: Ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης παιδιών με υποψήφιους γονείς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Από τη Δευτέρα (6/7) ξεκινά η διαδικασία της σύνδεσης παιδιών με υποψήφιους γονείς, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Αναδοχών και Υιοθεσιών.

Ανακοινώνοντας την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήγησε συνοπτικά και τα βήματα που αυτή περιλαμβάνει. Έτσι, η αρχή γίνεται με τη σύνδεση των δύο μητρώων, του παιδιών και των υποψήφιων γονέων, από το Πληροφοριακό Σύστημα, το οποίο διενεργεί συνδέσεις μεταξύ των βάσεων δεδομένων κάθε 24 ώρες.

Κάθε φορά που προκύπτει πρόταση σύνδεσης, ενημερώνονται οι κοινωνικοί λειτουργοί του παιδιού και των υποψήφιων γονέων, έτσι ώστε να επεξεργαστούν την πρόταση σύνδεση. Στη συνέχεια γίνεται συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών λειτουργών και των υποψηφίων γονέων.

Σε περίπτωση συμφωνίας και των δύο μερών ξεκινά η περίοδος προσαρμογής, στην οποία το προς αναδοχή ή υιοθεσία παιδί συναντά τους υποψήφιους γονείς υπό την εποπτεία του κοινωνικού του λειτουργού. Όταν ολοκληρωθεί η περίοδος προσαρμογής, το παιδί τοποθετείται στην οικογένεια. Το υπουργείο σημειώνει ότι μετά την αρχική διασύνδεση των μητρώων, όλα τα υπόλοιπα στάδια πραγματοποιούνται από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς- του παιδιού και των υποψηφίων γονέων- όπως και ότι σε κάθε στάδιο της διαδικασίας λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του ανηλίκου, κατά τρόπο που να συνάδει με την ηλικία και την ωριμότητά του.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σύνδεση υποψήφιων γονιών και παιδιών, με τρόπο αποτελεσματικό και ισότιμο.

«Το όραμα μας ήταν και παραμένει παιδοκεντρικό: στόχος μας είναι η οικογενειακή αποκατάσταση των παιδιών που ζουν σε μονάδες παιδικής προστασίας μέσα από τη σύνδεση τους με υποψήφιους γονείς οι οποίοι ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ευθύνες του κάθε παιδιού», συμπλήρωσε η υφυπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Στο αυτοκίνητό τους χτύπησε τη σύζυγό του

Ελλάδα / «Έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο βρίζοντας και μου έριξε την πρώτη μπουνιά»: Σοκάρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου για τον ξυλοδαρμό της από τον Λύτρα

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι» - Η συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα
NEWSROOM
Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς απαντούν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και δέχεται παρεμβάσεις

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για την άποψη των πολιτών της ΕΕ για το δικαστικό σύστημα - Μόνο 4 στους 10 πολίτες στην ΕΕ κρίνουν ως «καλό» το δικαστικό τους σύστημα
NEWSROOM