Αμπράμοβιτς: Νότια της Κρήτης το υπερπολυτελές γιοτ του, Solaris- Δεν πιάνει λιμάνι λόγω των κυρώσεων

Αμπράμοβιτς: Νότια της Κρήτης το υπερπολυτελές γιοτ του, Solaris- Δεν πιάνει λιμάνι λόγω των κυρώσεων Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Νότια της Κρήτης εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί το υπερπολυτελές σκάφος «My Solaris» του Ρομάν Αμπράμοβιτς, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη λίστα  με τους ρώσους μεγιστάνες σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Solaris των 430 εκατομμυρίων λιρών έφυγε βιαστικά από τη Βαρκελώνη την Τρίτη, καθώς οι κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη έφερναν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο κατάσχεσης του υπερπολυτελούς σκάφους. Πιστεύεται ότι ήθελε να μεταφέρει το γιοτ του από τα ευρωπαϊκά ύδατα, παρόλο που δεν του είχε επιβληθεί ακόμη κυρώσεις τότε από την ΕΕ. Μία ημέρα πριν υπάρχουν πληροφορίες ότι βρισκόταν στο Μαυροβούνιο.

Παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Βρετανία στον Ρώσο ολιγάρχη, τα δύο σκάφη φέρουν τη σημαία των Βερμούδων, απολαμβάνοντας έτσι παραδόξως μια σειρά από οφέλη όπως την βρετανική προξενική βοήθεια σε ξένες αποβάθρες.

Η Ουάσιγκτον στοχοθετεί το αεροπλάνο του Αμπράμοβιτς

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα κινηθεί σήμερα προκειμένου να καθηλώσει στο έδαφος 100 αεροσκάφη που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Ρωσία και πιστεύεται ότι παραβίασαν τους ελέγχους εξαγωγών των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων ένα αεροπλάνο που χρησιμοποίησε ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, είπαν αξιωματούχοι στο Reuters.

Στον σχετικό κατάλογο, που περιήλθε στη γνώση του Reuters, περιλαμβάνονται 99 αεροσκάφη Boeing που χρησιμοποίησαν ρωσικές επιβατικές και εμπορικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aeroflot, η AirBridge Cargo, η Utair, η Nordwind, η Azur Air και η Aviastar-TU, όπως επίσης το Gulfstream G650 του Αμπράμοβιτς και θα μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσουν περαιτέρω τις ρωσικές προσπάθειες να συνεχίσουν ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Ελλάδα / Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού FBI - Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τέσσερα άτομα που κινούνταν στο σημείο λίγα λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη
LIFO NEWSROOM
«Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα / «Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» - Τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν, ενώ η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για «μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σκοτάδι»
LIFO NEWSROOM