Δραματική είναι η κατάσταση στον Αλμυρό Βόλου, που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία «Ιανός», καθώς γίνεται αγώνας για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, αλλά και για να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά.

 

Από τη σφοδρή καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στη λιμνοδεξαμενή. Τρεις εργαζόμενη αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά εγκλωβίστηκαν. Μάλιστα, έχουν πιαστεί από δέντρα για να σωθούν. Από εκείνη την ώρα γίνονται προσπάθειες από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ να τους προσεγγίσουν. Η πυροσβεστική δοκίμασε νωρίτερα, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να τους προσεγγίσει.

 

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί και στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν», δήλωσε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

 

«Οι τρεις εργαζόμενοι, για να σωθούν, έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν. Καταβάλλονται προσπάθειες να τους προσεγγίσουν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον Αλμυρό, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού», συμπλήρωσε.

 

Παράλληλα με την επιχείρηση διάσωσης, η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία δίνουν μάχη, προκειμένου να επιχωματωθούν εκ νέου τα αναχώματα ώστε να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής, κάτι που θα σήμαινε άμεσο κίνδυνο να κατακλυστούν από νερά οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό.

 

Κατέρρευσε γέφυρα

 

Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων το μεσημέρι και το απόγευμα, κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα, στον Αλμυρό.

 

Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από περίπου επτά δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε.

 

Επίσης καταστράφηκε η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ