Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Ποια προϊόντα πωλούνται ξανά από σήμερα

Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Ποιες περιοχές εξαιρούνται Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ φέρνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Από σήμερα, τα σούπερ μάρκετ κατεβάζουν τις κορδέλες από τα ράφια εκείνα που είχαν προϊόντα λιανεμπορίου.

Πλέον, θα μπορούν και τα σούπερ μάρκετ να πωλούν όλα τα προϊόντα που διαθέτουν, όπως είναι τα προϊόντα ρουχισμού, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα βιβλία και άλλα ήδη εκτός τροφίμων.

Ωστόσο η άρση αυτής της απαγόρευσης δεν ισχύει για όλες τις περιοχές, παρά μόνο για εκείνες, όπου σήμερα ανοίγει το λιανεμπόριο. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι παραμένει η απαγόρευση προϊόντων που διαθέτουν τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και τη Κοζάνη.

Όπως έχει διευκρινιστεί, οι αγορές στα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να γίνονται με την ίδια διαδικασία, δηλαδή με την αποστολή του κωδικού 2 στο 13033 ενώ παραμένει σε ισχύ ο κανονισμός της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Αυτό σημαίνει, ότι ο καταναλωτής δε θα μπορεί να μεταβαίνει για τις αγορές του σε καταστήματα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα τροφίμων, εκτός δήμου ή σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM