Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το ζήτημα της διεξαγωγής της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Κύκλοι του ΥΠΕΣ διέψευσαν την Περιφέρεια, που μέσω ανακοίνωσης, γνωστοποίησε ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Πηγές του υπουργείου παρέπεμψαν σε εγκύκλιο της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Όπως αναφέρουν, θα υπάρξει διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας. 

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση, διάρκειας μόλις 60 λεπτών. «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά», ανέφερε.