Αγρότης από την Ειδομένη άρχισε να οργώνει ανάμεσα στις σκηνές των προσφύγων

Αγρότης από την Ειδομένη άρχισε να οργώνει ανάμεσα στις σκηνές των προσφύγων Facebook Twitter
13

Αναστάτωση προκλήθηκε στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη όταν αγρότης - ιδιοκτήτης των χωραφιών όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι πρόσφυγες, άρχισε να οργώνει με τρακτέρ ανάμεσα από τις σκηνές. Αμέσως επενέβη η αστυνομία και τον σταμάτησε, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή προσφύγων, ενηλίκων και παιδιών, που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

«Περίμενα αρκετό καιρό. Καταλαβαίνω τον κόσμο που είναι εδώ, αλλά πρέπει κι εγώ να ζήσω» είπε ο  Λάζαρος Ούλης, ιδιοκτήτης των 72 στρεμμάτων περιμετρικά του καταυλισμού όπου έχουν αναπτύξει οι πρόσφυγες εκατοντάδες σκηνές. «Θα δώσω διορία μερικές μέρες. Με διώχνει το Δημόσιο από το δικό μου χωράφι» πρόσθεσε ο κ. Ούλης, προειδοποιώντας ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα, το Σάββατο το πρωί αγρότες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Ο αγρότης που πήρε το τρακτέρ και προχώρησε σε αυτή την κίνηση δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί με τη στάση του.

Υπενθυμίζεται πού είχαμε ξανασυναντήσει το όνομά του ΕΔΩ 

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM
Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

7 σχόλια
Το οτι ο άνθρωπος είχε καντίνα, σημαίνει πως δεν έχει δικαίωμα να προστατεύσει την περιουσία του που καταπατάται από λαθρομετανάστες; Τι φιλελεδοκομμουνιστική άποψη είναι αυτή;
Όσο και να νευρίασε και να αγανάκτησε, μόνο και μόνο που θα μπορούσε να πάρει κάτω απ' τις ρόδες κάποιο παιδάκι, η ενέργεια του ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη. Τώρα για το ηθικό μέρος πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από διαφορετικό επίπεδο ανθρωπιάς και συμπόνοιας.
Μετα από πολύμηνη κατάληψη του χωραφιού ΤΟΥ αγρότης προσπάθησε να το οργώσει. Έτσι βγάζει τοα προ το ζην του.Διάφοροι αλληλέγγυοι τον καταριούνται.Φαντάζομαι αν κάποιος είχε μπουκάρει στο σπίτι τους και κατασκηνώσει στα δωμάτια του αυτοί δεν θα του ζητούσαν να κάνει στην άκρη ώστε να περάσουν, καθαρίσουν, ζήσουν στο χώρο ΤΟΥΣ.Ή έχουμε μάθει μόνο με ξένη τσέπη και ιδιοκτησία να το παίζουμε φιλάνθρωποι?
"Ο πρώην καντινιέρης που έτρωγε με πλατινένια κουτάλια, αφού πουλούσε 3.000 σάντουιτς την ημέρα στους πρόσφυγες, αποφάσισε, όταν τον έκλεισαν οι ΜΚΟ με τις διανομές τροφίμων, να οργώσει με το τρακτέρ του ανάμεσα στις σκηνές και στα παιδιά που παίζουν, γιατί εντάξει άνθρωποι είναι και αυτοί που τον έκαναν πλούσιο αλλά κάπως πρέπει κι αυτός να ζήσει."Τον καντινιέρη λοιπόν να τον πάρεις στο σπίτι σου.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο αγρότης μπορεί να έχει πολλά και διάφορα συμφέροντα, δε μπορούμε παρά να μην αναφέρουμε τα εξής:1) Ενώ τα σύνορα έχουν κλείσει εδώ κι εβδομάδες, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία ενέργεια να μεταφέρει όλους αυτούς τους πρόσφυγες οι οποίοι στοιβάζονται σε έναν ΜΗ καταυλισμό μέσα στις λάσπες και το κρύο.2) Εξαιτίας αυτού και αγρότες έχουν υποστεί σοβαρότατες οικονομικές ζημιές (θα τους αποζημίωσει άραγε κανείς αυτούς;) αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμμής. Τόσο δύσκολο είναι να περιφρουρηθεί έστω το σιδηροδρομικό δίκτυο; Είναι δυνατόν να παραλύουν οι συγκοινωνίες της χώρας και το διαμετακομιστικό εμπόριο επειδή ακόμα και το αυτονόητο, δηλαδή ότι δε στήνουμε σκηνές πάνω στις γραμμές του τρένου, δεν ειναι προφανές;;;!!!
Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα βλέπουμε τέτοιες ειδήσεις.Αν ο κ. Ούλης είχε αισχροκερδίσει, υπάρχουν διατάξεις για αυτό, που έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί (προφανώς δεν έχει γίνει).Αν οι πρόσφυγες καταλαμβάνουν το χωράφι του, θα έπρεπε η αστυνομία να τους απομακρύνει και να τους παρέχει εγκατάσταση σε δημόσια περιουσία. Ούτε αυτό έχει γίνει.Αν ο κ. Ούλης έχει παράπονο από αυτήν την παρέλειψη των αρχών, θα έπρεπε να στραφεί κατά του κράτους και να ζητήσει αποζημίωση, προσωρινή προστασία, να κάνει δε μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε όποιον αδιαφορεί για την προστασία του, εφόσον την έχει ζητήσει. Ούτε αυτό έχει γίνει. Αντίθετα περνάει με τρακτερ και οργώνει μέσα από καταυλισμό, που μάλιστα κυκλοφορούν και παιδιά, γεγονός που μπορεί να προκάλεσε κίνδυνο, οπότε θα έπρεπε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του. Ούτε αυτό φαίνεται να έγινε, απλώς τον σταμάτησαν.Με λίγα λόγια δεν εφαρμόζεται τίποτε.