Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, μετά τους αυξημένους θανάτους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα. 


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος εξηγεί πως παραιτείται για λόγους «επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας». 


«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

 

Λίγο νωρίτερα, ερωτηθείς για το ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε διαμηνύσει πως ο διοικητής θα παυόταν από τα καθήκοντά του τη Δευτέρα, αν μέχρι τότε δεν παραιτείτο μόνος του. 


«Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμανης.

 

Πρόσθεσε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή.»
 

Παράλληλα, κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.