Νοσοκομείο Αγρινίου: Δημοσιεύματα για 100% θνητότητα από κορωνοϊό στη ΜΕΘ - Τι λένε οι γιατροί

Νοσοκομείο Αγρινίου: Καταγγελία για 100% θνητότητα από κορωνοϊό στη ΜΕΘ - Τι λένε οι γιατροί Facebook Twitter
0

Για θνητότητα από κορωνοϊό που φτάνει το 100% στις ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Αγρινίου κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες που διαψεύδει ωστόσο η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αν και σε σχετική ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η θνητότητα στη ΜΕΘ COVID είναι πολύ υψηλή, αναφέροντας πως «στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου», σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα».

Ωστόσο, από την ανακοίνωση προκύπτει ένα ακόμη ζήτημα, αυτό που θέλει τον διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη να μην έχει δώσει -μέχρι στιγμής- τις απαραίτητες διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου, για το υψηλό ποσοστό θνητότητας που έχει διαπιστωθεί.

Όπως υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ, από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
  2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
  3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διοικητής του νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τον περασμένο Μάρτιο που η ΜΕΘ δυναμικότητας 5 κλινών του γενικού νοσοκομείου Αγρινίου μετατράπηκε σε ΜΕΘ COVID, έχουν καταλήξει περίπου 20 άνθρωποι.

Συνολικά, οι ασθενείς με λοίμωξη COVID που κατέληξαν στο ίδιο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της επιδημίας αγγίζουν τους 100.

Το υψηλό ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου διαπιστώθηκε στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου κλιμακίου του υπουργείου Yγείας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία για τους νοσηλευόμενους και όσους έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.


Οι αριθμοί ήταν απογοητευτικοι αναφορικά με τα εξιτήρια ασθενών από τη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου, καθώς η θνητότητα απέχει πολύ από το 50-60% που έχει διαπιστωθεί στους βαρέως νοσούντες λόγω κορωνοϊού στις Μονάδες.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως η νοσηλεία ενός ασθενή είναι μια σύνθετη διαδικασία και δεν μπορεί να εστιάζεται μόνο στη ΜΕΘ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ