Άγιο Όρος: Πάνω από 40 μοναχοί νεκροί από κορωνοϊό

Άγιος Όρος: Πάνω από 40 μοναχοί νεκροί από κορωνοϊό Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Περισσότεροι από 40 μοναχοί στο Άγιο Όρος έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, από τους συνολικά 1.800 διαμένοντες στο Άγιο Όρος, περίπου 1.000 έχουν νοσήσει τουλάχιστον μία φορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», επικαλούμενη σχετικές πηγές. 

Μεταξύ όσων έχουν νοσήσει, οι 500 είναι εμβολιασμένοι, ενώ αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας χορηγήθηκαν και 150 αναμνηστικές δόσεις.

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτιμά ότι ήδη πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό – οι δύο τελευταίοι μόλις χθες. «Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν» αναφέρει στα «ΝΕΑ».

«Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας» προσθέτει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις περιπτώσεις ιερωμένων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και για την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM