Δεν πέρασε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ‘Σύμφωνο Συμβίωσης’ που καλύπτει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα θεώρησε την πρόταση ρατσιστική, γιατί βάζει ταμπέλες στα ζευγάρια, πρόχειρη, και προϊόν μιας αδικαιολόγητης πρεμούρας (κάποιος να πει στην κ. Παπακώστα πως έχουμε 2009 και κανείς δεν μιλάει έτσι πλέον) ώστε να πάει το θέμα στη βουλή καλοκαιριάτικα, ότι και αν σημαίνει αυτό. Ίσως η βουλευτής να εκνευρίστηκε που έπρεπε μέσα στη ζέστη να ασχοληθεί με κάτι σοβαρό.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε και ο ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ήταν αναμενόμενο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που έχει φτάσει πρέπει να υποστηρίζει κάθε πρόταση από κάθε κόμμα μήπως και τους πάρει ένα δύο ψηφοφόρους.

Αντίθετα το ΚΚΕ θεωρεί πως ο γάμος σκοπό έχει να προστατεύει τα παιδιά και να διαιωνίζει το είδος (με άλλα λόγια δεν γουστάρει καθόλου αυτό το σύμφωνο συμβίωσης), ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ είπε κάτι για την κατάντια της Ελλάδας και πως τώρα πυροβολείται και η οικογένεια.

Τα προσχήματα για τη ΝΔ πήγε να σώσει ο υπουργός δικαιοσύνης που δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ανοιχτά τα αυτιά της και διερευνά το θέμα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr