ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτ. Αρχείου
0

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, προαναγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, στη συνεδρίασή της, στις 16 Ιανουαρίου, αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ της 25ης Οκτωβρίου 2019 για κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Παράλληλα, αποφάσισε να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από συσκέψεις ομοσπονδιών, νομαρχιακών τμημάτων και Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στόχος είναι να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας «για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης».

«Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Οι βασικές διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής: «Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: «Άρρηκτα συνδεδεμένη η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη με τον θάνατο των ανθρώπων μας»

Στη σημερινή συνεδρίαση παρενέβη ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτές τις παραστάσεις για την παράβαση καθήκοντος
THE LIFO TEAM
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM