Νεκρός 5χρονος στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας- Τον παρέσυρε φορτηγό

Νεκρός 5χρονος στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας- Τον παρέσυρε φορτηγό Facebook Twitter
0

Τραγικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή ενός πεντάχρονου παιδιού, στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Το παιδί παρασύρθηκε από φορτηγό του συνεργείου που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στη δομή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

«Το γεγονός αυτό φέρνει δυστυχώς για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις τραγικές συνθήκες διαμονής των προσφύγων και τον απάνθρωπο τρόπο που ζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν», επισημαίνει ο δήμος Ωρωπού σε ανακοίνωση για το περιστατικό, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να κλείσουν τέτοιες δομές και να βρεθεί μόνιμη, ανθρώπινη και δίκαιη λύση.

«Δεν είναι λύση η δημιουργία ανθρώπινων "αποθηκών", ούτε αποτελούν ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας οι πρόσκαιρες λύσεις αυτού του είδους, που σαφώς δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά τα κουκουλώνουν και τα καλύπτουν προσωρινά. Ούτε δίνει διέξοδο τόσο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες, που με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται με τραγικό τρόπο και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν με νόημα και ανθρωπιά», επισημαίνει ο δήμος Ωρωπού.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνει ότι θα συνεχίσει να ζητά την απομάκρυνση αυτών των δομών από τη Μαλακάσα και όσο αυτό δεν γίνεται «θα προσπαθεί να στηρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής που δεν γνωρίζει διαχωρισμούς χρώματος, εθνότητας, θρησκείας».

«Όχι άλλο θύμα σε αυτή την "αποθήκη" ψυχών της Μαλακάσας. Απομάκρυνση των δομών από τον Δήμο Ωρωπού. Διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και προστασία της ζωής των προσφύγων των δομών, μέχρι να γίνει κατορθωτή η απομάκρυνση τους με μόνιμο και σωστό τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Tην Παρασκευή 8/01/2021 μέσα στην δομή της Μαλακάσας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, φορτηγό...

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ωρωπού στις Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM