Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Αρνητικοί στην επαναφορά του click away από τη Δευτέρα

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Αρνητικοί στην επαναφορά του click away από τη Δευτέρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Όχι» στην επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο και της επαναλειτουργίας κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα λένε αρκετοί λοιμωξιολόγοι κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών, που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ στη συνεδρίαση επικρατεί διάσταση απόψεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιτροπή σε γενικές γραμμές κινείται προς την κατεύθυνση να μην επανέλθει το μέτρο του click away από Δευτέρα και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, αν και αρκετοί ειδικοί έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως ανέφεραν πληροφορίες, οι ειδικοί αποδέχθηκαν, με δυσκολία, το αίτημα να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς εκτιμούν ότι θα επιδεινωθούν τα κρούσματα.

Πάντως το σενάριο της αναβολής για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα του lockdown φέρεται να εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως την ερχόμενη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ακόμα και για παραδόσεις προϊόντων.

«Η κατάσταση μάς ανησυχεί και μας προβληματίζει» δήλωσε χθες και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπενθυμίζοντας ότι «με δεδομένο ότι αυξήθηκε η κινητικότητα μέσα στις γιορτές, με τις εικόνες αυτές τις οποίες έχουμε δει και τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία παρουσιάζονται καθημερινώς, η κατάσταση μάς ανησυχεί και μας προβληματίζει».

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη πως «η εισήγηση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι να ανοίξουν κατ' αρχάς τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία», ξεκαθαρίζοντας πως «τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνονται πάντα ad hoc και με βάση την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα. Και είναι προφανές ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Νωρίτερα, το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής λήψης νέων μέτρων είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία» δήλωνε ο υπουργός, παρατηρώντας πως «δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM