Αγωγός ΤΑΡ: Ξεκίνησε η τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο

Αγωγός ΤΑΡ: Ξεκίνησε η τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Την έναρξη τροφοδοσίας της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού και σε εφαρμογή της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου, 25ετούς διάρκειας.

Την σύμβαση είχε υπογράψει η εταιρεία το 2013 με την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.

«Μέσω της υλοποίησης του αγωγού TAP και τη σύναψη σύμβασης της ΔΕΠΑ Α.Ε., η Ελλάδα σφραγίζει τη συμμετοχή της στο στρατηγικό εγχείρημα της ΕΕ για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου φυσικού αερίου και την ενίσχυση της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων της Ευρώπης», αναφέρει η ΔΕΠΑ η οποία γνωστοποιεί ότι ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη παράδοση στους Έλληνες καταναλωτές.

«Με την έναρξη των εμπορικών παραδόσεων, η Ελλάδα διαφοροποιεί περαιτέρω το μείγμα προμήθειάς της εισάγοντας σε αυτό ένα αέριο με ανταγωνιστική τιμή, με κυριότερους ωφελημένους τους τελικούς καταναλωτές», τονίζει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, το αέριο αυτό θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά φέρνοντας περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών, με βασικούς ωφελημένους τους τελικούς καταναλωτές, δηλαδή τις βιομηχανίες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM