Παγώνη: Να ανοίξει αργότερα το click away - «Δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω»

Παγώνη: Να ανοίξει αργότερα το click away - «Δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω» Facebook Twitter
Παγώνη: Να ανοίξουν αργότερα clickaway και άλλες δραστηριότητες (Eurokinissi)
0

Την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν ακόμα τα καταστήματα με click away εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα.» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Aνέφερε ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων εκτιμώντας πως click away και λοιπές δραστηριότητες, πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι. «Ας ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία.» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη δε, στο άνοιγμα των σχολείων διευκρίνισε πως τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα τον ιό αλλά αυτό που φοβίζει την επιστημονική κοινότητα είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία.

Σχολιάζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας, η κ. Παγώνη ήταν κάθετη. «Δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω» είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν δίστασε να πει ότι «δεν αποκλείεται σκληρό lockdown».

Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε, τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σε ό,τι αφορά στις ΜΕΘ τόνισε ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν μπορεί να πέσει όταν οι ασθενείς πρέπει να μείνουν μέσα στις μονάδες για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών.

Αν αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα θα είναι δύσκολα, επισήμανε ενώ σημείωσε πως «σε πολλές περιοχές έχουμε ακόμα πολύ αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός».

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ