Πληροφορίες για προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ- Κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Πληροφορίες για προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ- Κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κλιμακώνεται κατά τα φαινόμενα η κόντρα μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για προσφυγή στο ΣτΕ, κατά των μέτρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας orthodoxia.info, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «θα μεταβεί σε σημείο της Αττικής», εντός της δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να τελέσει αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνεια, αν και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται με βάση την ΚΥΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι 82 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των μέτρων. Αυτή την κίνηση προαναγγέλλει και εγκύκλιος που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα».


Η εγκύκλιος αυτή αναφέρει ότι η Ιερά Σύνοδος εξουσιοδοτεί τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μεταβεί σε «θαλάσσιο χώρο των ορίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» για να τελέσει αγιασμό των υδάτων, χωρίς την παρουσία πιστών.

Επίσης η εγκύκλιος αναφέρει ότι η Ιερά Σύνοδος «προσφεύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας» κατά της νέας ΚΥΑ, εξ ονόματος της Εκκλησίας της Ελλάδος και των 82 Μητροπόλεων.

Η κόντρα Εκκλησίας- κυβέρνησης

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα για τη λειτουργία των ιερών ναών και ανακοίνωσε ότι εμμένει «σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την πολιτεία και εντέλλεται οι ιεροί ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί για τη συμμετοχή των πιστών στη θεία λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων εντός των ιερών ναών, της εορτής των Θεοφανείων».

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να γίνει απολύτως σεβαστή η ΚΥΑ της 15ης Δεκεμβρίου, «χωρίς περαιτέρω προβλήματα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τηρήθηκαν όλα τα μέτρα στους ναούς.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από το Μαξίμου, με την οποία η κυβέρνηση κάλεσε την Εκκλησία να «αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία», όπως έπραξε έως σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας», ανέφερε μεταξύ άλλων το Μαξίμου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM