Αποκάλυψη: «Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έφτασε στην Ελλάδα» - 4 κρούσματα

Αποκάλυψη: «Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έφτασε στην Ελλάδα» - 4 κρούσματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία έχει επιβεβαιωμένα φτάσει και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε δείγματα που είχαν εξεταστεί από το Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τέσσερα δείγματα διαπιστώθηκε πως ανήκαν στο νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του Sars Cov 2, για το οποίο οι επιστήμονες εκτιμούν πως είναι πιθανό να μεταδίδεται πιο εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, χωρίς απαραίτητα να είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα στελέχη του νέου κορωνοϊού που κυκλοφορούν.

Στο ρεπορτάζ η ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους συνδέθηκε με την απόφαση για πιο αυστηρό lockdown που ανακοινώθηκε εκτάκτως, χθες, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν έξι ταξιδιώτες από την Βρετανία που είχαν φτάσει στη χώρα μας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά από Rapid Test.

Eιδικός μοριακό έλεγχος και ανάλυση που διάρκειας περίπου τριών ημερών, έδειξε ότι οι 4 από αυτούς φέρουν τη νέα μετάλλαξη του ιού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όλοι τους παραμένουν φρουρούμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας. Σε δέκα ημέρες θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραμένουν φορείς του νέου στελέχους. Οι συνταξιδιώτες της πτήσης τους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM